Spelregels voor Groningen, Friesland Drenthe

 

 1. De zoutkristalgroeiwedstrijd is een individuele wedstrijd voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen in Noord-Nederland. Je kunt je alleen inschrijven voor de wedstrijd of met vriendjes (maximaal 4), via school of privé. Je mag meerdere kristallen laten groeien maar je kunt er slechts één insturen voor deelname aan de wedstrijd.

 2. Deelnemers moeten zich vooraf opgeven, voor 16 september 2016 (24:00 uur). De inschrijving start op 1 september 2016 om 00:00 uur.

 3. De kristallen moeten gemaakt worden uit water en keukenzout (zonder toevoegingen). Hulpmiddelen mogen gebruikt worden om het kristal te modelleren of te kleuren. Deelnemers houden in woord en (bewegend) beeld een verslag, via www.zoutkristallen.nl, van de groei van het zoutkristal bij.

 4. Deelnemers beloven na 1 september met de feitelijke kristalgroei voor wedstrijddeelname te beginnen, anders volgt diskwalificatie.

 5. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen op onder andere gewicht, originaliteit, creativiteit, vorm, logboek en presentatie.

 6. De jury kiest maximaal tien inzendingen uit voor een presentatie tijdens de finale. De finalisten in regio Noord krijgen tweede helft oktober bericht.

 7. Tijdens de finale van de zoutkristalgroeiwedstrijd op woensdagmiddag 2 november 2016 in Groningen presenteren de finalekandidaten hun kristal. Daarna maakt de jury de winnaar bekend.

 8. De hoofdprijs is een VIP-reisje naar Luneburg, Duitsland (het winnende team mag een vriendje/vriendinnetje meenemen en een begeleider). Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden; de prijs is niet inwisselbaar voor alternatieve excursies etc.. 

   

 

Spelregels alleen voor Twente

 

 1. De zoutkristalgroeiwedstrijd is een individuele wedstrijd voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen in de regio Twente. Je kunt je alleen inschrijven voor de wedstrijd of met vriendjes (maximaal 4), via school of privé. Je mag meerdere kristallen laten groeien maar je kunt er slechts één insturen voor deelname aan de wedstrijd.

 2. Deelnemers moeten zich vooraf opgeven, voor 15 november 2016 (24:00 uur). De inschrijving start op 24 oktober 2016 om 00:00 uur.

 3. De kristallen moeten gemaakt worden uit water en keukenzout (zonder toevoegingen). Hulpmiddelen mogen gebruikt worden om het kristal te modelleren of te kleuren. Deelnemers houden in woord en (bewegend) beeld een verslag, via www.zoutkristallen.nl, van de groei van het zoutkristal bij.

 4. Deelnemers beloven na 24 oktober met de feitelijke kristalgroei voor wedstrijddeelname te beginnen, anders volgt diskwalificatie.

 5. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen op gewicht, vorm, logboek en presentatie.

 6. De jury kiest maximaal tien inzendingen uit voor een presentatie tijdens de finale. De finalisten krijgen half december bericht.

 7. Tijdens de finale van de zoutkristalgroeiwedstrijd, januari 2017, in Enschede presenteren de finalekandidaten hun kristal. Daarna maakt de jury de winnaar bekend.

 8. De hoofdprijs is een schoolreisje voor de hele klas naar NEMO Amsterdam. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden; de prijs is niet inwisselbaar voor alternatieve excursies etc..