Al negen jaar zijn de RUG en AkzoNobel samen op pad om leerlingen wegwijs te maken in de wondere wereld van de wetenschap. We doen dit met de Zout Express en de zoutkristalgroeiwedstrijd. Eerst alleen in Groningen en Drenthe en sinds vijf jaar ook in Friesland. Een prachtig project waar iedere betrokkene veel plezier aan beleeft. De website www.zoutkristallen.nl getuigt daarvan.

 

Dit jaar is AkzoNobel veel in het nieuws geweest: wel of niet overnames, afsplitsing van onderdelen etc. Voor de vestiging in Delfzijl, inclusief de zoutfabrieken, betekent dit dat het zich moet richten op de kerntaken: het maken van zout. Een educatieprogramma rondom zout, hoe fraai en bijzonder ook, past daar helaas voorlopig niet in.

 

Gezien deze economische ontwikkelingen is in overleg met de RUG besloten het educatieve programma een jaar op te schorten. Om zo in september 2018 onder een nieuwe naam maar met dezelfde doelen weer van start te gaan.

 

Voor de scholen betekent dat dit jaar:

-       geen Zout Express

-       geen Zoutkristalgroeiwedstrijd

-       de lesbrief wordt volgens aanvraag verstuurd.

 

Vanaf deze zijde willen we graag het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant bedanken voor de ondersteuning! Ook willen we jullie bedanken voor het enthousiasme.

 

Graag tot in 2018!